Jelatin Nedir?

Jelatin, gıda sektöründen kozmetik endüstrisine, profesyonel mutfaklardan ilaç sektörüne kadar birçok farklı alanda kullanılan, hayvansal kaynaklı özel bir maddedir. Saydam, tatsız ve kokusuz olması ile profesyonel tariflerin vazgeçilmezidir. Jelatin, içerdiği kolajen ve amino-asitler ile insan yaşamına da fayda sağlar. Toz ve yaprak olmak üzere iki formda bulunur.

Kıvam artırıcı ve tekstür verici özelliği ile Jelatin, aynı zamanda kullanıldığı tariflerin daha parlak görünmesini ve daha uzun süre tüketilebilmesini de sağlar. Jelatin genellikle pastalarda, şekerlemelerde, meyve sularında ve dondurmalarda kullanılır.

Jelatin Nasıl Üretilir?

Jelatin, sığırdan elde edilen, kolajen ve amino-asitleri bünyesinde barındıran bir gıdadır. Günlük ihtiyacımızın büyük çoğunluğunu karşılayabilen jelatinin %98’i protein %2’si ise mineralden oluşur.

Tesisimizde el değmeden, son teknoloji ile üretilen, Helal ve Koşer sertifikalı Jelyap Yaprak Jelatin ve Jelyap Toz Jelatin’i güvenle tüketebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için sıkça sorulan sorular sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.